Abisko – Nikkaluokta

Mikäs sen hienompaa kuin lähteä seikkailulle ystävän kanssa. Tällä kertaa tutkapariksi valikoitui kenties niistä se parhain, Niklas Vettanen.

Takana on inasen vajaat 120km Lapin erämaata. Retkikuntamme neitsytmatkalla ei varoja juuri säästelty, kun oppirahoja makseltiin mukaan lähteneiden kesäkelin makuupussien, tuulen nussimien leiripaikkojen sekä erätukun myyjän kehujen myötä ostettujen barefoot-kenkiä mukaillen suunniteltujen vaelluskenkien myötä. Kaikesta tästä kuitenkin selvittiin hammasta purren huumorilla.

Oppirahoille saimme kuitenkin vastinetta, kun matka kulki halki tunturilaaksojen ja vuoristosolien, yli koskien ja syyskuulle epätyypillisen lämpimänä porottaneen auringon alla. Matkaan mahtui niin ruskaan puhkeavien maisemien ja leirissä nautitun leikatun tuomia iloja, kuin myös päivän viimeisten raskaiden kilometrien suomia hajoiluja. Päästiinpä myös muistelemaan inttiaikojen ea-taitoja kun matkalle sattui eräs iäkkäämpi rouva päänsä kiveen lyöneenä, joka täytyi evakuoida hulilupterilla.

Useimmiten hienoimmat paikat löytyvät tien sivusta ja näin oli tälläkin reissulla. Mitään yksittäistä nähtävyyttä matkalta on mahdoton nimetä, sillä koko matka oli yhtä upeiden maisemien aariaa. Mikäs sen hienompaa kuin lähteä seikkailulle ystävän kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *